jachthaven

Workumer Jachthaven Een compleet en modern geoutilleerd watersportbedrijf

Centraler, mooier en strategischer kan een jachthaven niet liggen: aan de ene zijde het IJsselmeer en aan de andere de Friese boezem. De Workumer Jachthaven is al sinds 1976 een begrip in Friesland en daarbuiten en is dan ook een zeer gewilde ligplaats voor watersporters. Die hebben in Workum een groot vaargebied: het ruime water van het IJsselmeer of de Friese meren, vaarten en kanalen. 

De Workumer Jachthaven is een compleet en modern geoutilleerd watersportbedrijf met ligplaatsen met halve zijsteigers en water en elektra binnen handbereik, ruime parkeergelegenheid, sanitaire voorzieningen, wasserette, kinderspeelplaats, verwarmde winterberging en een servicedienst. Een team van WJH Jachtservice is deskundig en ervaren in onderhoud, reparatie, refits schilderwerk, interieur- en houtbouw.

Bent u geïnteresseerd in onze prijslijsten?
Hieronder vind u een overzicht met de prijzen voor verschillende ligplaatsen en passanten.

workumer

Passanten Wij heten u van harte welkom in de Workumer Jachthaven

passanten

Workum is een van de Friese elf steden. De rijke historie straalt van de fraaie gevels in het centrum van deze monumentale stad. Heel bijzonder aan Workum is dat het silhouet van de stad aan de westzijde ongeschonden is. De enige steden die ook nog zo’n maagdelijke zoom hebben zijn IJlst en ’s Hertogenbosch. Heel beroemd is het Jopie Huisman Museum met geselecteerd werk van deze Friese meester. Workum heeft een heel gezellig en knus centrum met goede winkels, fraaie terrassen en restaurants. Kijk voor alles wat Workum te bieden heeft op www.vanharteworkum.nl

Onze jachthaven heeft altijd wel plaats voor passanten. Wilt u genieten van een rustige haven, vlakbij het centrum van Workum? Dan is de Workumer Jachthaven de uitgelezen plaats om te verblijven.

De Workumer Jachthaven is een fraai aangelegde, middelgrote jachthaven met 200 ligplaatsen.

De jachthaven is voorzien van alle comfort die watersporters zich maar kunnen wensen en die hun verblijf in de haven aangenaam maken.

Door de centrale, strategische ligging, kan de watersporter vanuit de Workumer Jachthaven meteen het weidse Friese merengebied bevaren of anderzijds het IJsselmeer op gaan. Via de sluis ben je binnen een halfuur op het IJsselmeer via de sluis bij Kornwerderzand binnen anderhalf uur op de Waddenzee. De haven ligt aan de rand van Workum, dichtbij het station. In een kwartier loopt u naar het centrum, met de auto bent u een paar minuten onderweg.

Tarieven passanten:

  • € 1,25 Per strekkende meter
  • € 1,25 Toeristenbelasting p.p. per nacht
  • € 1,50 Stroomgebruik
  • € 1,00 Water per 100 Liter
jachtservice

De Jachtservice van Workumer Jachthaven Voor al uw werkzaamheden

jachtservice

Voor jachtservice werken wij samen met WJH Yachtservice.

Hieronder een greep uit de werkzaamheden die wij kunnen verzorgen:

  • Alle reparatie- en onderhoud werkzaamheden; inbouw/reparatie van motoren, elektrische installaties, gasinstallaties, staal- en laswerk en RVS werkzaamheden.
  • Schilder werkzaamheden aan uw schip
  • Eigen botenliften tot 60 ton
  • Timmerwerkzaamheden
  • Tuigwerkzaamheden voor rond- en platbodems en scherpe jachten